Odkazy

Farské oznamy

VEĽKÝ TÝŽDEŇ A VEĽKONOČNÉ TROJDNIE

24. – 31. marec 2024

 

KANCELÁRIA FARSKÉHO ÚRADU

Úradné hodiny farskej kancelárie v čase od 25.3 do 5.4.2024 sú zrušené. Samozrejme, sme vám k dispozícii cez telefón, mailovú poštu a tiež osobne po každej sv. omši.

ZELENÝ ŠTVRTOK - OMŠA SVÄTENIA OLEJOV

Na Zelený štvrtok (28.3.2024) o 9.30 koncelebruje bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský, v katedrále sv. Martina spolu s kňazmi diecézy omšu, v ktorej svätí krizmu a požehnáva ostatné oleje (Missa Chrismatis).

VEĽKÝ PIATOK

je dňom prísneho pôstu a zdržiavania sa mäsitých pokrmov.

VEĽKONOČNÁ FARSKÁ OFERA

bude po každej sv. omši na Veľkonočnú nedeľu.

SVIEČKOVÁ MANIFESTÁCIA – 36. VÝROČIE

Dvadsiateho piateho marca uplynie 36 rokov ako sa tisíce ľudí odvážne, iba so sviečkami v rukách, postavili za svoje práva a čelili brutálnej policajnej sile. Manifestáciu za náboženské slobody a ľudské práva zorganizovali ľudia z tajných a vtedajšou mocou prenasledovaných katolíckych spoločenstiev.

Tohtoročný spomienkový program začne v pondelok 25. marca svätou omšou v kostole Jezuitov o 18,00 hodine. Celebrantom bude otec arcibiskup Stanislav Zvolenský. Po svätej omši bude sviečkový sprievod z kostola ku pamätníku Sviečkovej manifestácie na Námestí Eugena Suchoňa, kde bude aj slávnostný program. Moderátorom bude Štefan Bučko a o hudobný doprovod sa postará Peter Janků.

Blišžie informácie o sprievodnom programe nájdete na priloženom plagáte.

ZMENA ČASU

V noci zo soboty na nedeľu (30.3./31.3.2024) sa mení čas. O 2.00 stredoeurópskeho času posúvame hodiny na 03.00 letného času.

ZAPISOVANIE SVÄTÝCH OMŠÍ

Zapisovanie úmyslov svätých omší na mesiace apríl a máj je možné v sakristii kostola, alebo vo farskej kancelárii. Nie je možné elektronické ani telefonické nahlasovanie.

NEDEĽNÝ ZVONČEK

Svoju nedeľnú oferu na réžiu kostola a farnosti môžete vložiť do pokladničky v kostole, alebo poslať na bankový  účet farnosti: SK40 0900 0000 0051 6504 0345.

 

Štedrosť vášho srdca nech odmení Všemohúci Boh!